כשרות

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 26/12/03 06:11 א בטבת התשסד

שאלה

שלום רב!

יש לי שאלה:

יש לי דוד חילוני עכשיו לפעמים אני הולך אליו והוא מכין אוכל קנוי שהוא כשר כמו מעדנות בתנור אבל אני לא יודע אם הוא מכשיר את התנור כל פעם בין בשרי לחלבי אמרו לי שהתנור בעיקרון שורף את עצמו ולכן מותר אבל עדין רציתי להתיעץ עם רב אז האם האוכל כשר או לא אחרי שמכינים בתנור?

תשובה

בודאי שאסור להשתמש באותו תנור גם לבשרי וגם לחלבי אם לא מכשירים את התנור בין הבשרי לחלבי ולכן נראה לי שאם לא ידוע לך שאכן תנור זה מוכשר תמיד מחדש בודאי שהמעדנות הנאפים בתנור זה אסורים באכילה.
מיכאל ברום.