כשרות

חדשות כיפה רבני בית הלל 06/12/12 20:37 כב בכסלו התשעג

שאלה

שלום רב

בהלכות אירוח כתבתם לגבי בשר חלק

"בשר חלק: למקפידים על בשר חלק - ראוי מאוד להשתדל ולהקפיד שלא לאכול בשר בכשרות רגילה"

למה לא התרתם על פי פסק של הרב עובדיה שיש כאן ספק ספקה.

ספק ראשון שמה לא היה סירכה

ספק שני אולי ההלכה כרמ"א

וניתן להקל

בברכת התורה אהרון

תשובה

שלום אהרון,

אכן, פסקו של הרב עובדיה יוסף עמד לנגד עינינו בעת כתיבת התשובה, ומן הסתם אינך צריך שנאמר לך שודאי אפשר לסמוך על פסקו, שהרי הרב עובדיה יוסף הוא מגדולי דורנו וכוחו גדול בהלכה. ומכל מקום, דעתם של חברי בית מדרשנו לא היתה נוחה משימוש בפסק זה מטעמים שונים, ולכן השמטנו היתר זה (כפי שעשינו בנושאים אחרים) מהפסיקה הסופית שיצאה לציבור.

יוני רוזנצוויג.

(התשובה ניתנה מהרב יוני רוזנצוויג)

רבני בית הלל משיבים על שאלות גם בפייסבוק - כנסו עכשיו - http://www.facebook.com/B.Hillel?filter=2