כשרות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 21/08/12 09:20 ג באלול התשעב

שאלה

לכבוד הרב שלום,

רציתי לשאול, האם במערכת כשרות גדולה כמו בצבא צריך לחשוש מצד הדין (לא מצד הנהלים) כשנמצא כלי חלבי בתוך כלים בשריים לאחר שטיפה בכיור\במכונה הגדולה של שטיפת הכלים ולהגעיל או שמספיק לשטוף את הכלי החלבי בכדי להשתמש בו שנית כי אנו תולים שהכלי החלבי הזה הוא כלל לא חלבי מעיקר הדין אלא הוא באמת פרווה?

בתודה רבה מראש!

תשובה

שאלה כזו יש לשאול בעיקרון את הרבנות הצבאית. למיטב ידעתי כרב צבאי במילואים ההוראה של הרבנות הצבאית היא להכשיר את הכלי גם אם מעיקר הדין יתכן שאתה צודק ודי בשטיפה.