כשרות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 09/03/12 00:17 טו באדר התשעב

שאלה

שלום,

לאחרונה התחלתי לעבוד במאפייה, שבה יש הפרדה מלאה בין החלבי לפרווה- תנורים וכו...

למרות זאת, אני חושבת (אם אני שמה לב נכון) שלא בדיוק יש הפרדה מלאה בין החלבי לפרווה, לדוגמא: בסוף היום כשצריך לסדר את המאפים על המגשים אז מביאים לי מגשים (גם למאפים הפרווה וגם לחלבי) שאני לא יודעת אם היה עליו חלבי או פרווה לפני, ולא ניראה לי שגם מי שמביא לי אותם יודע. או שלמשל אפילו יכול להיות שאפו בתנור הפרווה דברי חלב.. השאלה שלי היא האם "להשאיר" את העניינים האלה למשגיחי הכשרות ולסמוך עליהם שהם עושים את עבודתם? (יש לציין שבשעות הסגירה הם לא נמצאים).

בנוסף, האם הכסף שאני מרוויחה הוא ראוי לשימוש? כי אני אומרת כביכול שהמוצרים שפרווה הם פרווה, ואני לא יודעת עד כמה באמת הם פרווה או בחזקת חלבי.

אשמח אם תחזיר לי תשובה בהקדם!

תשובה

שלום לך

1. הדרך הטובה והנכונה היא להפנות את תשומת לב הרב נותן הכשרות (הטלפון שלו בד"כ כתוב על התעודה) או לפחות לשאול את משגיחי הכשרות. את שואלת אותם (בלשון שאלה !!) האם זה בסדר ? - ותנהגי לפי תשובתם.

במקומות שאני נותן כשרות אני מבקש מכל עובד ועובד להיות ה'עינים' שלי ולדווח לי ישירות לא דרך אחרים.

במבט ראשון לא נראה לי שיש בעיה במה שהם עושים אבל איני בטוח שאני מבין נכון את המציאות וגם איני רוצה להכנס לתחום אחריותו של הרב נותן הכשרות.

2. אין בעיה

בברכת פורים שמח דוד לוי