כשרות

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 02/01/12 20:19 ז בטבת התשעב

שאלה

שלום לכולם

יש ברשותי טוסטר אובן כרגע הטוסטר משמש בעיקר לחימום דברים בשריים

ולכן מבחינתי הוא בחזקת בשרי

השאלות שלי הן כאלו

א)אם אני אופה דבר שהוא פרווה בטוסטר כמה זמן עליי להמתין בין אכילת דברי חלב אחרי דברי המאפה:?

ב) האם ישנה אפשרות שאני אוכל לאפות בטוסטר גם דברים חלביים

כך שלא תהיה בעיה של כשרות ?

בתודה מראש

חזי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל: שלום,
1. אין צורך להמתין בשביל אוכל חלבי אחרי מאפה פרווה אבל יש להקפיד שלא לאכלם ביחד.
2. לא נראה שכדי ואפשר להכשיר את טוסטר אובן שהוא קטן ואינו יקר.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן