כשרות תפילת הדרך

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 19/08/11 12:17 יט באב התשעא

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

האם כאשר רשום באישור הרבנות הראשית לישראל על מוצר מזון זה מספיק בשביל שאני אוכל לאכול את זה? אם זה כשרות ברמה הבסיסית ביותר על מה הם מקפידים פחות?

מתי צריך לומר תפילת הדרך? האם עליי לומר תפילה זו גם כאשר אני בדרכי למקום מסויים מביתי וגם מהכיוון ההפוך כלומר מהיעד שלי לכיוון ביתי?

תודה רבה.

תשובה

בסד
שלום רב
1.על מוצרי יבוא מצויין כי המוצר יובא לארץ באישור הרבנות בדרך כלל אישור זה הוא בנוסף לכשרות רבנות או בדץ מחו"ל,אבל יש לעין בתעוןדה ולראות אם יש במרכבים אבקת חלב גוי או גלטין וכדומה.
2.יציאה וחזרה הם נסיעה אחת ונוהגים להגיד פעם אחת בלבד.(אלא אם כן עברו 24 שעות או המרחק גדול משבעים ושתים דקות נסיעה.)
בברכה