כשרות תוספי מזון

חדשות כיפה חברים מקשיבים 17/08/10 02:38 ז באלול התשע

שאלה

אני מתאמן בחדר כושר,ואני מעוניין לקנות תוסף תזונה שניקרא קראטין. הקריאטין שאני מעוניין לקנות הוא טהור 100% יש בעיה לאכול אותו אם אין עליו הכשר?

נ.ב: אני חושב שמייצרים את זה במעבדות.

תשובה

ב"ה
שלום לך!
יש כח על כך שאתה מקיים נפש בריאה בגוף בריא.
ראשית, ברצוני לציין שתשובה זו היא כללית ביחס לקראטין, ולא ביחס ליבואן זה או אחר.
ככלל, הקראטין הוא תוסף מזון, שמקורו הוא מן החי (ויקיפדיה). על כן, וביחוד מכיוון שהוא מיוצר בחוץ לארץ ישנה סבירות גבוהה מאוד שהוא מיוצר מבקר ומדגים שאינם כשרים.
אמנם ישנו דיון נרחב מאוד בפוסקים לגבי ג´לטין, שאף הוא מיוצר לעיתים מבעלי חיים לא כשרים, אך החומר עובר תהליכים רבים מאוד שכבר לא ניתן לזהות בו את החומר המקורי.
אינני יודע כיצד בדיוק מייצרים את הקראטין, מהו התהליך המדויק שמפיקים אותו, והאם הדבר נחשב כג´לטין.
מכל מקום, מכיוון שמדובר בחומר שמקורו הוא בבשר לא כשר, והוא משמש כתוסף תזונה, יש לדאוג לקנותו עם הכשר.
נקודה נוספת היא נושא הטעם- אם הכמוסה אותה רוצה לקנות היא בעלת טעם יש בכך בעייתיות של הנאת חיך מאיסור, וזהו ודאי איסור גמור.
כמו כן, מבדיקה מהירה ראיתי שישנם סוגים של קראטין שיש להם כשרות, על כן חובה היא לקנות קראטין כשר.
אני לא עושה שיווק מכירות, אך לחברת סולגאר שעוסקת הרבה בתוספי תזונה ישנו רב ששמו הרב זריצקי שמייעץ בנושא כשרות המוצרים שלהם, אתה יכול לפנות אליו באופן ישיר לברר על מוצר זה או אחר.
להלן הלינק לדף שלו באתר שלהם: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=399