כשרות שמן קרילי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/03/08 15:37 טז באדר ב'

שאלה

שלום,

יש היום מוצר בריאות הנקרא שמן קרילי, המופק מהסרטן קריל. (krill oil).

אמרו לי שיש כשרות למוצר, אך האם תיתכן כשרות לשמן שהופק מסרטן?

אודה לתשובתך?

תשובה

בס"ד

אין אפשרות לתת כשרות לשמן המופק מסרטן, אולם שמנים שנעשים לרפואה, ואין כבר את הטעם האוסר, ולא ראויים לאכילת כלב, ואין בהם הנאה, הקלו הפוסקים ככל שמן דג שעד לפני מספר שנים היה טמא ובכל אופן נאכל כהגנה ותרופה. על כן אינני יודע האם ההכשר הוא שבדבר אין מרכיבים אסורים או שההכשר אומר שאפשר להשתמש בשמן זה למי שנזקק לו מאד.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון