כשרות שמן זית

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 04/04/05 17:16 כד באדר ב'

שאלה

אני מייצר שמן זית, לשמן יש אישור ערלה מהרבנות הראשית, כמו כן בשעת עצירת השמן נכח בבית הבד משגיח כשרות וברשותי אישור השגחה.

על מנת לקבל כשרות מהרבנות נדרשתי להשגחה בשעת הביקבוק , דבר שאיני יכול לעמוד בו.

נאמר לי ע"י רב שלמעשה מותר לי לרשום "כשר" על תוית הבקבוק.

מאחר שאין ברצוני להכשיל אנשים שומרי כשרות רציתי לודא שאכן מותר לי לרשום "כשר" ואין בכך הטעית הציבור.

תודה

תשובה

יש הרבה רבנים. יש שמבינים יותר בכשרות ויש שמבינים פחות. מה שבטוח-הרב ששאלת אינו מכיר את קובץ נהלי הכשרות של הרבנות הראשית לישראל.אמירתו ג"כ פוגעת במערכת הכשרות של מדינת ישראל, וזה חבל מאד. חוץ מזה אם תעשה כך אתה עובר על חוק ההונאה בכשרות- חוק שכל כך תרחו לחוקק אותו כדאי להדוף את הרמאיים.