כשרות שמן זית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/11/02 22:58 יא בכסלו התשסג

שאלה

האם קיימת בעיה הלכתית לקנות שמן זית מבית בד דרוזי?והאם צריך להפריש תרומות ומעשרות מזיתים שנקטפו מעץ בשטח ציבורי?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)אם ראיתה שלא מוסיפים שום דבר-מותר.
כי יש המון זיופים בשמן זית ואם קונים מבית בד אמין שלא מערבב בתוך השמן סוגים נוספים של שמנים ואתה יכול להיות בטוח בכך ,וכן לא מערבבים סוגים של שמן זית אחר מהארץ ומחו"ל.

אתן לך עצה איך לדעת אם השמן הוא זית טהור .שים כוסית שמן במקפיא אם זה קופא אז זה מזוייף.
כי שמן זית לא קופא אלא הופך להיות כמו ג'ל.

2)כמו שאסור לקטוף סכך לסוכה מעצים בשטח ציבורי כך אסור לקטוף זיתים ציבוריים.
יש לך לבקש רשות תחילה מהציבור (רשות מקומית או וועד שכונה או מזכירות היישוב וכדומה )
ואם קבלת רשות אתה צריך להפריש תו"מ מהשמן מפני שאתה קנית את זה וזה שלך (לא הפקר ).

בברכה,

עוזיאל