כשרות של דגני הבוקר צ'ריוס - תיקון מעודכן

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 25/01/08 00:56 יח בשבט התשסח

שאלה

מצויין על האריזה כי המוצר בהשגחת ה- OU ובאישור הרבנות. רציתי לדעת אם יש בעיה של איסור חדש. כמו כן- אם יש בעיה, מה לעשות עם המוצר. האם מותר לי לתת אותו למישהו אחר שאינו מקפיד? האם לזרוק לפח? תודה רבה!

תשובה

לשואלת שלום רב.
אינני מכיר את המוצר הספיציפי לכן אענה באופן עקרוני.
א. בד"כ מוצר שיש עליו חותמת של ה-OU באישור הרבנות הראשית, אפשר לסמוך על כך ולאוכלו בלי חשש. אבל אי אפשר להסתפק בחותמת כשרות מחו"ל, ללא המשפט "באישור הרבנות הראשית לישראל".

ב. בכל מקרה אפשר להתקשר לרבנות למחלקת הכשרות, כשרות חו"ל ולברר.

עידכון א'
ג. התקשרתי לרבנות ונאמר לי שבכל זאת יש כעת בעיה עם מוצר זה והדבר בבדיקה. מחר אברר שוב ואחזור עם תשובה יותר מדוייקת.

עידכון ב'
התקשרתי שוב למחלקת היבוא של הרבנות הראשית. שם נאמר לי שנכון להיום אין אישור כשרות לשום מוצר ממוצרי צ'יריוס! (אגב, בחלק ממוצרי צ'יריוס הוסרה גם הכשרות של ה-OU )

בברכה
אפי קיציס