כשרות של אורז בחו''ל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/08/05 17:12 ז באב התשסה

שאלה

האם מותר לקנות בחו"ל פסטה \ אורז \ עדשים וכדומה ולהכין אוכל למרות שלא בטוח שאלו כשרים ? האם יש בכלל בעית כשרות עם מוצרים כאלו ?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.

מוצרים מעובדים אסור. מפני שצריך השגחת כשרות לגבי עצם תהליך עיבוד המוצרים כגון הוספת חומרים או שימוש בשמנים וכדומה.
לגבי מוצרי יסוד לא מעובדים כגון אורז מותר.
ויש לדעת שיש מוצרי יסוד לא מעובדים שבכל זאת נמשחים בשמן או שמוסיפים להם חומרי שימור או חמרי צבע או חומרי ייבוש-או לחות וכדומה.ולכן צריך לבדוק היטב ואם יש ספק אז לא לקנות.

בתאבון,

עוזיאל אליהו,

.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן