כשרות צימר

חדשות כיפה רבני כושרות 11/08/11 20:22 יא באב התשעא

שאלה

בצימר שבו אנו מתארחים, יש מנגל שאיננו יודעים מה עשו בו לפנינו. האם יש דרך להכשירו?

אם לא השתמשו במנגל ב24 שעות האחרונות, יש לנקות היטב את הרשת וללבן אותה (אפשר להשאיר אותה למשך מספר דקות על אש בוערת במנגל, או להדליק מדורה קטנה ולזרוק את הרשת לתוכה). הרשת, ככל כלי מתכת, חייבת בטבילה במקוה. יש פוסקים המתירים לעשות ליבון לרשת גם כאשר הרשת בת יומא, במקום צורך אפשר להקל.

תשובה

אם לא השתמשו במנגל ב24 שעות האחרונות, יש לנקות היטב את הרשת וללבן אותה (אפשר להשאיר אותה למשך מספר דקות על אש בוערת במנגל, או להדליק מדורה קטנה ולזרוק את הרשת לתוכה). הרשת, ככל כלי מתכת, חייבת בטבילה במקוה. יש פוסקים המתירים לעשות ליבון לרשת גם כאשר הרשת בת יומא, במקום צורך אפשר להקל.