כשרות פירות יבשים

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 07/02/12 15:00 יד בשבט התשעב

שאלה

אני נוהגת לא לאכול פירות יבשים , ואם אני אוכלת תמר אינ פותחת מוציאה את הגרעין וומוודא שאותו תמר נקי(למעט מה שעני רואות ..)

האם יש בעיה בלאכול חמוציות \ צימוקים ?

כי זה לא הגיוני לפתוח כל אחד ולבדוק. עדיך להמנע ?

תודה , אתם עושים עבודת ק-ו-ד-ש

אני מרגישה שמשמים יש לי מקום שיכול לענות לי על כל צרכי כי אני חיה בבית חילוני לגמרי ואן לי כל כך את מי לשאול ..

תשובה

שלום
אפשר לפתוח מדגם של כמה צימוקים / חמוציות ואם אין בהם תולעים אפשר לאכול את השאר בלי לבדוק.
צימוקים שחורים כדאי לשרות במים חמימים לכרבע שעה ואם לא עלו תולעים אפשר לשטוף תחת זרם מים ולאכול.
ברכה והצלחה
אייל משה.