כשרות עפ''י התורה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 13/08/07 22:49 כט באב התשסז

שאלה

שלום,

עפ"י הכתוב בבראשית י"ח ח' אברהם הגיש לאורחיו "חמאה וחלב ובן-הבקר". האם יש כאן לכאורה עבירה על דיני הכשרות?

תשובה

לשואל שלום רב.
א. זה היה לפני מתן תורה, ועדיין לא ניתנו מצוות ולא היה חיוב לקיימם. אמנם יש דעה במדרש שהאבות קיימו את המצוות מעצמם, אבל איו כאן חיוב.
ב. המצוות הם על בני ישראל. לא ברור שהמלאכים מחוייבים במצוות אלה. וכמו שאומר המדרש, כשמשה התווכח עם המלאכים אם התורה צריכה להנתן לבני אדם או להשאר אצל המלאכים בשמים, אמר להם משה, שהם אין להם יצרים וחולשות אנושיות, ולכן התורה לא שייכת אליהם. (ועל אברהם כמובן אין קושיה, שהרי הם נידמו לו כערביים)
ג. מן התורה נאסרה אכילת בשר שמבושל עם חלב. אכילת בשר וחמאה קרים או שאינם מבושלים יחד, בד"כ איסורה דרבנן.
ד. אמנם במדרשים ובפרשנים יש התייחסות לכך שהמלאכים אכלו בב"ח כבר בהופעתם הראשונה בארץ. (במסגרת אותו ויכוח עם משה היכן צריכה להיות התורה ועוד)
בברכה
אפי קיציס