כשרות מיקרוגל

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 12/01/12 14:55 יז בטבת התשעב

שאלה

בס"ד

שלום רב,

1)במידה ויש מיקרוגל טרף ואני רוצה לחמם בו אוכל בתוך צלחת שנמצאת על צלחת הפלסטיק/זכוכית (המסתובבת,כאשר היא טרפה),כאשר הכל מכוסה בכיסוי פלסטיק שמצוי במיקרוגלים (הכיסוי חדש),האם ניתן לחמם בה אוכל?

הבנתי שיש בעיה לחמם אוכל על צלחת שמונחת על הצלחת של המיקרוגל הטרפה,הדבר נכון? אם כן,מה הפתרון?

2) תבנית טרפה שנכנסה לתנור ועליה תבנית חד פעמית שבה האוכל (לא מכוסה עם נייר כסף) האם יש בעיה לאכול אותו?

סליחה על אריכות הדברים..

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
1. אסור להשתמש בכלי שאינו כשר וצריך להכשיר את המיקרוגל בארבעה שלבים. א) מנקים אותו היטב משאריות אוכל שאולי נותרו בו מחמת גלישה או זיעה. ב) אם הצלחת מחרס יש להניח דבר שיחצוץ בין הצלחת למאכלים ג) להמתין עשרים וארבע שעות כדי שהטעם הבלוע בו ייפגם. ד) והכשרתו על ידי הנחת צלוחית מים וחימומה למשך זמן ארוך מעט מהמקובל .

2. בדיעבד האוכל כשר

בברכה אייל משה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן