כשרות מיקרוגל

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 28/10/11 14:56 ל בתשרי התשעב

שאלה

שלום,

מה דינו של מיקרוגל שמשתמשים בו בדרך קבע גם למאכלים בשריים וגם למאכלים חלביים אם משתמשים במכסה נפרד לחלבי ולבשרי והמכסה הוא לא אטום? (המכסה הוא מיוחד למיקרוגל=מכסה פלסטיק גדול עם חורים סביב היקף המכסה)

תודה רבה! וסליחה על הטרחה...

תשובה

שלום וברכה!

אני מניח כדבר ברור שלא רק יש חורים במכסה, אלא גם יש לכלוך של אוכל דבוק על דפנות, צלחת המסתובבת וכו' בתוך מיקרוגל. לכן המיקרוגל כזה טרף.ברם, ניתן להשתמש בו בתנאי שאת האוכל שרוצים לחמם מכסים היטב בשתי שקיות.

בברכה,

חיים בריסק