כשרות לפעוטות

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 22/04/09 22:09 כח בניסן התשסט

שאלה

שלום,

אנו מעוניינים לשלוח את ביתנו בת השנתיים וחצי למסגרת גנים של הקיבוצים.

בבירור לגבי נושא המזון לפעוטות, התברר לנו שמכינים לילדים את האוכל במעון/משפחתון. מוצרי הגלם והכלים מגיעים מהקיבוץ ואין הפרדה בכלים בין בישול בשר לחלב. אנו זוג מסורתי, מאוד מעוניינים במסגרת הפעוטון אך ניצבים בדילמה לגביי נושא כשרות זה. עד כמה הוא משמעותי בגילאים אלו? האם ההלכה מקלה בגילאים אלו בנושא זה? נשמח מאוד לתשובה בנושא.

תודה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד
שלום רב.
מאד משמעותי כי המזון הנכנס לגופנו הוא משפיע גם על נשמתנו.
ואין לנו לטמא את נשמת הילדים בגיל צעיר ולבכות אחר כך בגיל מבוגר כל כך שהילדים הורידו את הכיפה..
בברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן