כשרות לפסח שמן זית ופירות יבשים

חדשות כיפה רבני כושרות 12/04/11 01:00 ח בניסן התשעא

שאלה

לילה טוב

האם שמן זית שהינו כשר לימות השנה ומכיל שמן זית בלבד מפרימה מוכרת (כגון זיתא , שקדיה) ניתן להשתמש בן גם בפסח ? ואם לא מדוע אסור ? ממה חוששים ?

כמוכן פירות יבשים (למעט תאנים) שנרכשו במקום עם הכשר רגיל. מה דינם בפסח ? ואם עוברים שטיפה האם ניתן להתירם ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה!

1. בתי בד שמייצרים שמן זית כשל"פ מאוד מקפידים על איסור כניסת חמץ לבית הבד.
שמן שעולה בערך 40 שקל לליטר הוא אינו מעורב אלא שמן זית בלבד, כמובן כאשר כתוב "שמן זית בלבד".
השמנים במכירים זולים יותר מכילים מגוון של חומרים ויתכן שאף אין בהם כלל שמן זית, בהרבה מקרים ההכשר גם מזוייף. ניתן לעיין בעדכון של הרה"ר בחודש כסליו.

2. בפסח אין להשתמש בכל מאכל שלא כתוב עליו כשר לפסח עם הכשר מוסמך. היום תעשיית המזון אינה כמו בעבר ויש חומרי טעם , ריח וחומרים משמרים שלא חייבים מצד החוק לציין אותם ברכיבים והם יכולים להיות חמץ גמור.

חג שמח!
www.kosharot.co.il

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן