כשרות לפסח בעבודה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 17/03/10 22:19 ב בניסן התשע

שאלה

שתי שאלות בענין פסח בעבודה -

אני עובדת בחנות שפתוחה בכל ימי הפסח. אני יןדעת שלא רצוי לעבוד בפסח, אבל אין לי כ"כ ברירה, משום שהבוסים שלי לא יתנו לי חופש לכל הימים הללו. מה עלי לעשות?

ובקשר לכשרות - שאלתי את הבוסים אם מכשירים את החנות לפסח כדי שאני אוכל להיות בחנות בחול המועד, ואמרו לי שבעיקרון לא אבל אם אני רוצה אני יכולה להכשיר בעצמי. במטבח שנמצא בחנות יש כלים של כל ימות השנה - האם אני צריכה להוציא אותם אם אנני משתמשת בהם בעצמי? ז"א יש איסור שהכלים יהיו בסביבתי במשך החג?

תשובה

את צריכה רק לסלק את החמץ ואת מוצרי החמץ שיש בחנות . לגבי עבודה נראה לי שאם את לא יכולה לקבל חופש את נמצאת בגדר דבר האבד שהרי את עלולה להפסיד את מקום העבודה , ולכן את יכולה לעבוד.