כשרות כלים

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 14/07/08 12:49 יא בתמוז התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב,

אפיתי מזון בשרי בתוך תבנית חד פעמית שהנחתי בטעות על גבי תבנית חלבית (מקורית של התנור, ז"א עשויה אמאייל). לאחר האפייה ולאחר שהתבררה לי הטעות בתבניות ראיתי מעט שמן או שומן על התבנית החלבית. עלי לציין כי בעת הבישול הישיר בתבניות אני מניחה בתוכן נייר אפייה. (בתבנית החלבית באפייה זו לא שמתי נייר משום שעל גביה הנחתי את התבנית החד פעמית).

שאלתי מה דין תבנית האמאייל החלבית?

תודה וכל טוב.

תשובה

בסד

שלום רב
אם היו אלה אידים בעלמא או שמא מרק בשרי או שומן בשרי ממש?
אחרי ברור עובדה זו יהיה ניתן להתיחס וכמובן לכמות של השומן ביחס ןתבנית.
אם הנתונים מורים לאיסור אז אין תקנה לתבנית אבל אם הנתונים מסופקים ונוטים להקל ,אולי אפשר להכשיר.
בברכה