כשרות ירקות שחתכו אותם על משטחי חמץ לפסח

חדשות כיפה חברים מקשיבים 14/04/06 12:30 טז בניסן התשסו

שאלה

שלום ומועדים לשמחה.

רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בירקות שנוקו לפני חג הפסח בעזרת סכין וכלים שלא כשרים לפסח בחג פסח עצמו?

תודה רבה!!.

תשובה

שואל יקר שלום רב,
מכיוון שיש מספר בעיות שיתכנו: לדוגמא: עם סכין החיתוך - סכין של חמץ שחותכים בו לעיתים דברים חריפים, קרש החיתוך - נקי או לא, הירק עצמו - חריף או לא, ושאר הכלים שהשתמשו בהם - אם הם נקיים בכלל ו\או מפירורים הנוטים להדבק ועוד. [לכן לכתחילה ראוי לא להשתמש בירקות אלו לפסח.]

אם אין ברירה יש לשאול מורה הלכה עם מירת הפרטים: אלו פירות, אלו ירקות, חריף או לא, קרש החיתוך, מקום החיתוך, פירורים, סכין החיתוך ועוד. ולקבל תשובה פרטנית ומדוייקת.

פסח שמח וכשר,
שלמה,
shlomo@makshivim.org.il