שאלה
שלום רב,
האם ניתן לקנות פטרוזיליה/כוסברה וכיו"ב שאינם של גוש קטיף אלא מתוצרת אורגנית (שממילא אין ריסוס ובקרה בנושא התולעים) כאשר אלה מיועדים לטחינה בבלנדר (ממש לרסק- שתיה),
מה הדרך להכשיר אותם? (האם זה פחות קשה כאשר זה מיועד לטחינה בבלנדר? או שזה דומה למקרים של אכילת הירקות כפי שהם?)
תודה רבה
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו
תשובה
בס"ד
שלום וברכת ד'
אם עושים מהירקות מיץ שאפשר לסנן אותו במסננת דקה כנפה של קמח (70מ"ש), אין בעיה לסחוט את העלים ולאחר מכן לסנן את המיץ שנוצר, ואז אפשר לשתות.
קצוץ בבלנדר איננו מביא לידי מצב של פרוק מוחלט מהחרקים ועל כן איננו מועיל.
בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון