כשרות ירקות עליים שנועדים לטחינה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/11/11 20:42 כב בחשון התשעב

שאלה

שלום רב,

האם ניתן לקנות פטרוזיליה/כוסברה וכיו"ב שאינם של גוש קטיף אלא מתוצרת אורגנית (שממילא אין ריסוס ובקרה בנושא התולעים) כאשר אלה מיועדים לטחינה בבלנדר (ממש לרסק- שתיה),

מה הדרך להכשיר אותם? (האם זה פחות קשה כאשר זה מיועד לטחינה בבלנדר? או שזה דומה למקרים של אכילת הירקות כפי שהם?)

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם עושים מהירקות מיץ שאפשר לסנן אותו במסננת דקה כנפה של קמח (70מ"ש), אין בעיה לסחוט את העלים ולאחר מכן לסנן את המיץ שנוצר, ואז אפשר לשתות.

קצוץ בבלנדר איננו מביא לידי מצב של פרוק מוחלט מהחרקים ועל כן איננו מועיל.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון