כשרות ירקות חתוכים שטופים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/04/08 10:10 יח בניסן התשסח

שאלה

אני יודע שיש בעיה עם ירקות עלים לגבי חרקים ומקובל היום שיש רק מספר חברות שעומדות ברף הדרישות ונמצאו נקיות בבדיקות.

האם אותה ההגדרה חלה על ירקות חתוכים שטופים המוכנים לאכילה?((לעומת ירקות רגילים שגם מגידולים נקיים זקוקים לעוד נקיונות)).האם גם בהם צריך דווקא את החברות המסוימות וכשרויות מהודרות או שניתן להסתפק בכשרות רגילה? ((למשל חברת סלסלט בכשרות מהדרין הרבנות האזורית אשכול))

תשובה

בס"ד

מועדים לשמחה

גם במוצרים אלו, ואולי אדרבא במוצרים אלו, יש להקפיד שיהיו רק מחברות מהודרות.

מועדים לשמחה
יהודה הלוי עמיחי