כשרות טוסטר אובן

חדשות כיפה הרב חיים נבון 30/09/07 01:25 יח בתשרי התשסח

שאלה

שלום!

בדירת השירות בה אני מתגוררת,נשאר טוסטר אובן ששנה שעברה השתמשו בו כבשרי.אנו חשבנו שאפשר להשתמש בו כפי שמשתמשים בתנור רגיל מבחינת ההפרדה בין בשר וחלב והשתמשנו בו פעם יחידה למשך חצי שעה לחימום פיצות קפואות.לאחר מכן התברר לנו שאין הדבר כך. השאלה היא האם אפשר להכשיר איך שהוא את המכשיר או שיש לזרוק אותו?

תשובה

שלום וטוב.
ראשית, אכן אין שום הבדל בין הטוסטר אובן לבין תנור רגיל. גם בתנור אפייה רגיל אסור להשתמש גם לחלבי וגם לבשרי, ויש לבחור ביניהם.
למעשה, לגבי הטוסטר אובן שלכן, אפשר להכשיר אותו כדרך שמכשירים תנור אפייה לפסח. היינו: ניקיון יסודי ביותר עם חומר מסיר שומנים, ואז הפעלה למשך שעה בחום המקסימלי.