כשרות טונה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/12/02 11:10 ה בטבת התשסג

שאלה

האם יש לחשוש לא לאכול טונה בשימורים ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

יש שתי בעיות בשימורי טונה.

א- שלפעמים משתמשים בדגים טמאים כמו כרישים וכד' שהם רגילים להיות בתוך להקות דגי הטונה, וכשצדים אותם ברשתות, גם כרישים עולים איתם. וכיון שטעם בשר הכריש הוא כמו של טונה - יש חשש שבתוך הקופסה של הטונה תקבל חתיכת כריש במקום חתיכת טונה.

ב- שנכרי מבשל את הטונה ויש בזה חשש של בישולי נכרי.

בעיות נוספות הן השמן שמוסיפים לשימורים שלפעמים הוא מן החי ואז מקורו בעיתי ביותר.

קשה לפקח על שימורי דגים כיון שהם נעשים בדרך כלל תוך כדי נסיעה באוניה הצדה את הדגים בלב ים ולא על החוף. החיים באונית אלו קשים מנשוא לכל אדם, בודאי ליהודים, ובודאי למשגיח שרוצה לשמור תורה ומצוות.

לכן קנה שימורי טונה רק עם הכשר של חברה שאתה יודע שהיא מקפידה על כשרות ברצינות ממשית ולא סומכת על "סמוך" וכד'.

חומרי
כריש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן