כשרות ושמיטה

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 22/10/07 10:25 י בחשון התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה ותודה רבה!

יש לי שאלה לגבי הכשרת טוסטר. לפני כשנתיים בדירת שירות היינו מעבירות את הטוסטר מבשרי לחלבי ולהפך. בדקנו איך עושים זאת אך לפי מיטב זיכרוני לא ניקינו אותו כמו שצריך (את השאר עשינו כראוי). שאלתי היא האם הטוסר בעצם צריך לעבור הכשרה היום (הוא שומש מאז רק לחלבי)? מה לגבי כלים חלביים (כגון תבנית שהוכנסה אליו לאחר זמן רב שהוא שומש רק לחלבי?- השאלה היא מכיוון שבשנה שעברה הוא היה בדירה אחרת והאם עלי לאמר להם שהכלים שהם השתמשו בו בעייתיים לשימוש?).במידה ועליו לעבור הכשרה, מה מידת הנקיון ההכרחי? האם כתמים שאינם יורדים בשפשוף בחומרים רגילים בעייתיים?

תודה רבה רבה!

תשובה

שלום רב,
לנקות אותו היטב,
לחמם על החום המקסימאלי למשך חצי שעה עם חומר ניקוי, ולהשתמש בתבניות אחרות או חד פעמיות.לאחר זמן רב, אם נכנסה אליו תבנית אין היא נאסרת.
להכשיר צריך.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.