כשרות המקרוגל והתנור

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 18/05/08 23:10 יג באייר התשסח

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב רב שלומות,

אצלנו בבית מקפידים על הנושא של הכשרות..אבל הבעיה היא בתנור ובמקרוגל.

יש לנו תנור אחד לבשר וחלב אמנם,אמא שלי מחממת את התנור למשך חצי שעה לחום המקסימלי לפני שהיא שמה חלב\בשר. בקשר למקרוגל יש לנו שניי כיסוים חלבי ובשרי.

רציתי לדעת אם מעיקר הדין זה בסדר.

נורא התחזקתי בתקופה האחרונה ב"ה ..והקטע הזה מאוד מציק לי.

תודה רבה.

נ.ב אנחנו תמנים,אם זה עוזר.

תשובה

אמך צדקת וכנראה שאלה איך לעשות ולפי זה היא עושה . יש שמקפידים גם לחכות 24 שעות לפני הכשרת התנור בצורה כזו, ויש שלא, בכל אופן את התבניות ברור שצריך להחליף, אני מניח שפשוט שכחת לציין שהיא עושה זאת.
במיקרו - זה בסדר.