שאלה
שלום הרב,
כיצד יש לבצע הגעלת כלי (שלא לצורך פסח), לדוגמא כלי חלבי שנאכל בבשרי (בחם)? האם על ידי נעיצה באדמה (מה משמעות הדבר?)
תודה רבה,
ע
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו
תשובה
שלום לך
בשלב ראשון צריך לדעת האם ניתן להכשיר כלי זה.
אם יש לך ספק - תתקשר אלי הביתה 098987548.
הכשרת כלי בישול ממתכת (לא אפיה ולא טיגון ללא שמן):
1. מנקים היטב מבפנים ומבחוץ.
2. ממתינים 24 שעות מאז השימוש האחרון.
3. מטבילים אותו בכלי גדול יותר שבו מים רותחים פגומים (=עם סבון) מבעבעים.
4. מוציאים (בזהירות או בעזרת חוט או במלקחיים) ושוטפים אותו במים קרים.
* אם אין בנמצא כלי גדול יותר - יש דרך להגעלה עצמית של הכלי ע"י כך שהמים הרותחים יגלשו ממנו מכל צדדיו.
שנה טובה כתיבה וחתימה טובה
דוד לוי