כשרות - דחוף

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 17/10/07 01:50 ה בחשון התשסח

שאלה

בס"ד

שלום

טגנתי תבשיל פרווה במחבת בשרית, עם כף טיגון חלבית בטעות. שמתי לב לזה רק אחרי שאכלתי.. מה דין המחבת והכף? (היא ממתכת)

תודה.

תשובה

שלום רב,
מעיקר הדין, המחבת והכף מותרות נ"ט בר נ"ט דהתירא, בהנחה שהמחבת והכף אינן בנות יומן, יש מקום נוסף להקל.
ניתן להכשירן לחומרא בקלות על ידי ליבון קל, דהיינו חימום לטמפ' שנייר ישרף עליהן, ללא פגיעה או שינוי צבע במתכת, והכנסה למים קרים. משאירים את המחת ללא שמן על האש למספר מועט של דקות עד שהמחבת חמה מאוד וזה מספיק לליבון.וכך , עם הכף.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה