כשרות דחוף הטעיית ציבור??

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 01/08/07 20:06 יז באב התשסז

שאלה

שלום רב,

יש לי ספר מתכונים שכתוב עליו "המתכונים כשרים" בעוד ש...

"אופן ההכנה:במחבת עם שמן,מטגנים את הבצל עד להזהבה.מוסיפים נתחי כבד עוף וממשיכים לטגן.

כאשר הכבד כמעט מוכן מוסיפים יין אדום ומתבלים.

ממשיכים לטגן עוד כמה דקות.

במקביל מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם........."

עד לפה העניין של הכבד.

לשאלתי....האם צריכים לכתוב בספר מתכונים כשר שצריך לצלות את הכבד לפני הטיגון??

או שהחוק מאשר זאת כך.

אשמח לקבל תשובה בכתב כדי שאוכל לפעול בהתאם לפני שהטעיית הציבור תהיה גדולה במידה והם טעו.

בתודה מראש,

יובל.

תשובה

בסד

שלום רב.
[צריך לצלות את הכבד לפני הטיגון .!!]
(אולם יש המתרים לאפות כבד התנור בעל חום גבה מאד על פח או תבנית מחוררת אבל אין זה נוגע לכאן.)
בקיצור כמובן שיש להוסיף בספר המתכונים אבל לדעתי אין לומדים הלכות מספרי בישול .....
אם ישנה הסכמה הלכתית על הספר יש להביא את הדברים למסכים מיד כדי שיודיע לציבור.
בברכה