כשרות גלאט באולם אירועים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 19/02/07 17:29 א באדר התשסז

שאלה

האם באירוע בו מרבית המנות הן בכשרות רגילה ומעט מהמנות הן בכשרות גלאט רשאי האולם לבשל את מנות הגלאט במקום או שעליו לקנותם מספק חיצוני ?

כמו כן מהו דינם של מנות "גלאט" שבושלו במקום, האם אני ששומר על כשרות מחפוד או לנדא רשאי לאכול מהן ?

כמו כן, באם הרב יודע, מהו הנוהג באולמות אירועים, האם מבשלים את המנות במקום או קונים מספר חיצוני ?

תשובה

ב"ה שושן פורים תשס"ז

שלום רב!

בעיקרון על פי ההלכה גם מי שמחמיר בהלכות כשרות הנוגעות למאכלים אינו צריך להחמיר בשמוש בכלים של מי שאינו נוהג בחומרה זו, כי המיקל יש לו על מה לסמוך וכליו כשרים.

נותני הכשרות לעיתים אינם מתחשבים בהלכה זו, ומתיחסים לכלים כטרפים, ולכן צריך לבדוק מיהם נותני הכשרות.

בברכת התורה

בניהו ברונר