כשרות ג'ירפה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 23/03/08 10:05 טז באדר ב'

שאלה

שלום רב,רציתי לדעת האם ג'רפה היא בעל חיים כשר? כמו כן רציתי לדעת מהם הסימנים שמבדילים בין אם בעל חיים כשר או לא? ואיזה עוד בעלי חיים עומדים בקטגוריה הזו שאנו לא נוהגים לאכול ומדוע?

תודה רבה

תשובה

ג'ירפה אינה בעל חיים כשר. אמנם לדעת הרוב היא "עוברת" את מבחן מפרסת הפרסה, שוסעת השסע ומעלת הגירה, אך היא נאסרה לאכילה. הרבה ניסו לתת טעם לדבר. הטעמים נעים בין אי הידיעה היכן מקום השחיטה (בגלל צווארה הארוך) לבין טעמים קבליים ועוד רבים.
אני יודע על דגים מסויימים שאיננו אוכלים מכיוון שלא ברור האם היה להם קשקשים בשלב גדילתם וחגבים שרוב עדות ישראל לא אוכלים כי איננו בקיאים בכשרותם. יכול להיות שישנן חיות נוספות.
כל טוב,
יהב.

(המשיב אינו רב)