כשרות במקום שירות לאומי

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 31/01/07 18:51 יב בשבט התשסז

שאלה

אני משרתת השירות הלאומי בגן לילדים עם בעיות רגשיות. הגן הוא חילוני ולכן עולות מספר שאלות:

1. האם מותר לשתות תה וקפה בגן (כמובן שבכוסות וכפות חד פעמי, כאשר לקחו את הסוכר/תה/קפה מתוך השקית המקורית וגם הקומקום הוא מפלסטיק ולא צריך טבילה)??

2. האם מותר לשטוף את הכלים של הילדים לאחר האוכל (כלי פלסטיק שמשתמשים בהם רק ללחם, גבינה ודומיהם) וכן מה לגבי שטיפת כוסות הקפה??

תודה רבה.

תשובה

שלום לך,
ראשית, מותר לך לשתות בגן בתנאים המתוארים לעיל, ובתנאי כמובן שמקפידים על נקיון בסיסי (אין דברים בשריים שניתזו לתוך המיכלים המקוריים).
שנית, קומקום פלסטיק יש להטביל כיוון שגוף החימום הוא מתכתי, אמנם חובה זו חלה על בעלי הקומקום, וגם אם אין הם מטבילים אותו אין בכך לאסור את המים שחוממו בו.
שלישית, מותר לשטוף את הכלים במים שהם פושרים (פחות מיד סולדת בערך 42 מעלות)
יש להקפיד שהכיור יהיה נקי בשעת השטיפה , ולא לשטוף שאריות חלביות עם בשריות.

בברכה,
אריאל פריש