כשרות בירקות עלים - עדכון הרבנות הראשית

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 06/12/06 00:54 טו בכסלו התשסז

שאלה

כתגובה ל - https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=105408

רציתי להעיר שהיום יצא לאור עדכון כשרות מס' 5 העוסק בנושא זה של כשרויות החברות של עלים ירוקים ומובאת שם החלטת מועצת הרה"ר בענין זה.

תשובה

אכן, הרבנות הוציאה עדכון נכון להיום, יד' כסלו, ביחס לבדיקה של 15 חברות מתאריך א' כסלו:http://upload.kipa.co.il/media-upload/kashrot/kashrot2606.PDF

אבל,
הרב שמואל אליהו שליט"א, שלח את מכתבו לרבנים כבר ב- ט' חשוון, לאחר שנעשו כבר 2 בדיקות קודמות, כחודש לפני הבדיקה מר"ח כסלו, שעליה מדובר בהודעת הרבנות.

בנוסף,
אין בהודעה שום התיחסות לתוצאות הבדיקה, להבדלים (אם יש, וככל הנראה יש) בין החברות השונות.

******

מה כן נאמר שם?

הועברה החלטה שיש לדאוג שלרבנות הראשית תהיה מעבדה עצמאית לצורך בדיקות אלו, התראה ופיקוח על החברות המשווקות.

בנוסף, הרבנות פונה [אל הציבור (?)] ומבקשת לשטוף את הירקות במי סבון ולשוטפם וכו' ע"מ להסיר את החרקים היורדים בקלות בשטיפה (דבר הקיים בכל החברות, גם חסלט, עלי הבשור וכו').

כמו כן, מועצת הרבנות פונה [אל החברות] ומבקשת מהן להמשיך ולה'קפיד במשנה זהירות על ההלכה ולהתריע על נגיעות חריגה.

******

לצערי, הרבנות לא משתמשת ביכולתה להועיל לצרכן,
ובמקום "להעניש" את החברות הגרועות (חלקן במודע ובפשיעה גמורה, מתוך חשבון כלכלי טהור), בודאי אלו שידוע שהן כאלו - ולהוקיען ברבים - מסתתרים תחת החלטות מעורפלות וחסרות משמעות.

גם אם לא רוצים להוקיע אחרים - בודאי שיש מקום, כפי שעשה הרב שמואל אליהו שליט"א, [לחזק ולעודד ולתגמל את אותן חברות שנמצאו נקיות וטובות!]

ידע הצרכן וישפוט.

בברכה
אמיר