כשרות ביקב שמעסיק מפגרים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/08/08 20:52 כו באב התשסח

שאלה

שלום!

השאלה שלי מתייחסת לגבי יקב שמעסיק מפגרים/ אוטיסטים/ תסמונת דאון (שוטה במושגי הגמרא?) וכו'...

האם יכול להיות שהסיבה שאינו מקבל כשרות הינה בגלל שהוא מעסיק אותם? האם הם פוסלים את היין? אם כן, למה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כל מי ששומר שבת אפילו בעל דרגת פיגור מסוימת, או דאון או אותיסט איננו פוסל ביקב, (כולנו מפגרים במדה מסוימת), ועל כן אינני יודע מדוע לפסול את היקב, אם שאר הדברים הם תקינים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון