כשרות בטיול בחו"ל

חדשות כיפה חברים מקשיבים 25/06/01 22:30 ד בתמוז התשסא

שאלה

שלום רב, הטיסה הראשונה שלי לחו"ל תהיה ב"ה בעוד שבועיים ואני מצטרפת למשפחה שאינה דתית מכורח הנסיבות. בכל אופן, היכן אפשר להשיג, ואיזה אוכל אפשר לקנות בכל מקום אם לא אוכל להגיע דווקא למסעדות יהודיות כשרות, מה בעניין שבת אם המלון הוא במרחק רב מהקהילה היהודית והיכן אפשר להשיג ביתר פירוט כשרויות באיזור צרפת, הולנד ובלגיה.

תודה רבה, וישר כח

שירה

תשובה

שלום שירה,
לאחרונה יצא ספר מקיף בשם 'רואים עולם בהלכה' (מאת עקיבא כץ) - מדריך לנוסע לחו"ל, והוא עוסק בתחומים רבים (כשרות, שבת, אישות ועוד). תמצאי שם את המידע שאת זקוקה לו , הן ההלכתי והן המעשי. (כדי להשיג את הספר ניתן לפנות לת.ד 50102 י-ם, פקס 6526666 - 02 , דוא"ל: (rabbiakiva@kosher.co.il .
כמו כן באתר האינטרנט www.kosher.co.il תמצאי חומר בנושא. מכון צומת הוציאו גם הם ספר בשם: "צידה לדרך" - מדריך לנוסעים לחו"ל, ויש שם מידע רב שיכול לעזור לך. יש לפנות למכון צומת בעלון שבות בעניין.
וכמובן, כדאי תמיד להיות בקשר עם רב ולהיוועץ בו בכל בעיה שמתעוררת.
נקווה שתהיה לך נסיעה טובה ושתחזרי מהר ובשלום לארץ
בברכה
יוני,חברים מקשיבים