כשרות בחו

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 25/06/01 22:30 ד בתמוז התשסא

שאלה

שלום רב,

הטיסה הראשונה שלי לחו"ל תהיה ב"ה בעוד שבועיים ואני מצטרפת למשפחה שאינה דתית מכרח הנסיבות

בכל אופן, היכן אפשר להשיג, ואיזה אוכל אפשר לקנות בכל מקום אם לא אוכל להגיע דווקא למסעדות יהודיות כשרות, מה בעניין שבת אם המלון הוא במרחק רב מהקהילה היהודית והיכן אפשר להשיג ביתר פירוט כשרויות באיזור צרפת, הולנד ובלגיה.

תודה רבה, וישר כח

שירה

תשובה

שירה שלום
ברצות שציינת אין כל בעיה להשוג אוכל כשר . כיון שלא ציינת מסלול מפורט אוכל ענותלך רק באופן כללי.
בפריס עצמה ישנו שפע של מסעדות כשרות -
להלן הכתובת של משרדי הקהילה היהודית בפריס:
communaute israelite orhodoxe de paris
10rue pavee 75004
tel: 0142778151
fax: 0148872629

בבלגיה הקהילה ברובה מרוכזת באנטוורפן אבל ישנה קהילה גם בבריסל בשתי הערים ניתן להשיג בקלותאוכל כשר ישנו אתר ישתן לךמידע בנושא:
www.members.net4all.be/shomre-hados
כמו כן בדואר אלקטרוני:
shomre-hados@net4all.be

בהולנד הקהילה הגדלה נמצאת כמובן באמסטרדאם ויש שם שלש מסעדות כשרות.
האתר של הקהילה
שמשם תוכלי להוציא מידע הוא:
www.nihs.nl
ודאר אלקטרוני
info@nihs.nl

אם ישנן שאלות נוספות אשמח מאוד לסייע כמו כן ניתן למצוא מידע בספר
jewish travel guide2001

בברכה נאמנה
הרב אורן