כשרות בחו''ל

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 03/08/07 16:21 יט באב התשסז

שאלה

שלום

אני נמצאת במדינת וירג'ניה שבארה"ב לתקופה מסויימת. רציתי לברר אלו מאכלים מותרים גם אם אין עליהם סימון של כשרות כגון ביצים, לחם, חלב, ובמיוחד תהיתי לגבי אורז

תודה

תשובה

אני מבין שכוונתך לרכישת מוצרים גולמיים והכנתם בעצמך. בהתאם לכך ביצים, אורז,דגים שרואים בהם סנפיר וקשקשת, וכך גם סרדינים, חלב רגיל, חמאה, דבש טהור ומשקאות כגון קולה, פנטה וכד' מותרים.לגבי לחם - יש לברר באופן ספציפי אם אין בו שומן מן החי וכמו כן יש במקרים רבים בעיות כשרות בחומרים משפרי אפיה ושומרי טריות שעלולים להיות לא כשרים. כמו כן ניתן להשתמש בסוכר, מלח, קפה ותה, ירקות, פירות וקטניות גולמיים ושמן צמחי טהור.
מומלץ לברר על מוצרים שיש עליהם כשרות של O.u המצויים בארה"ב.
בברכה,
רונן לוביץ