כשרות בחו''ל

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 07/08/07 15:48 כג באב התשסז

שאלה

כבוד הרב, אני מתעתד לטוס בע"ה בשבוע הבא ליוון ורציתי לשאול מה מותר לי לאכול שם, אנו נתאכסן במלון לא כשר...מה מותר לאכול במלון? לחם? גבינות? חלב? דג? ואיך לדעת מה כשר ומותר לקנות שם?

אודה לתשובה מהירה כבוד הרב...בתודה,אמיר.

תשובה

מותר לשתות קפה ותה, ועדיף בכוס חד-פעמית, לשתות חלב רגיל בדומה לחלב תנובה וכיו"ב שבארץ, לאכול ירקות ופירות חיים, דבש דבורים טהור, חמאה (אך לא גבינות), ויש המתירים גם ביצים קשות שבושלו בקליפתן. לגבי לחם - יש לברר באופן ספציפי אם אין בו שומן מן החי (דבר מצוי מאוד באירופה), וכמו כן יש במקרים רבים בעיות כשרות בחומרים משפרי אפיה ושומרי טריות שעלולים להיות לא כשרים. דגים שרואים בהם סנפיר וקשקשת אפשר לאכול, וניתן לאפות אותם בתנור ע"י שתעטוף אותם בנייר כסף (רצוי כפול) ותניחם בתנור בעצמך. משקאות קלים כגון קולה, פנטה מותרים, אך מיצים לא בשל תמציות מיץ ענבים וחומרים נוספים המוכנסים להם.
ניתן לנסות לקבל פרטים נוספים ברבנות הראשית בפקס' 025377872.
נסיעה טובה וכל טוב,
רונן לוביץ