כשרות בחו''ל

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 21/04/07 22:36 ג באייר התשסז

שאלה

בעזרת השם אני רוצה לסוע בעוד כחודש לרוסיה לבקור משפחה. לאזור כפרי אין שם קהילה יהודי. היום אני מבינה בכשרות אבל לא יכולה לקחת כל הסופרמרקת במטוס. מה אני יכולה לאכול שם? לדוגמה מלחם שחור,אטריות, שבולתשועל,שתייה מתוקה.מוצרי חלב.שמן.קורנפלקס. קפה, קפה נמס. ריבות.ירקות בשימורים.בכלל מה אפשר לאכול שם בלי בעיות?

מה לעשות עם טוסטר לא כשר. אם אפשר לשתמש בלעטוף בנייר כסף?

תשובה

את יכולה לאכול לחם שנאפה במאפיה ציבורית, ברוסיה לא מכניסים חומרים לא כשרים בלחם, אך מה שנאפה במאפה ביתי אסור לך.
שבולת שועל וכל הקטניות שלא עברו כל עיבוד את יכולה לאכול.
פפסי קולה וכל המיים המינרלים- את יכולה לשתות אך לא שאר שתיות.
ירקות בשימורים וריבות את לא יכולה כי יש לחוש לבישול נכרים שאסור מדרבנן.
חלב ומוצריו -אסור בשום אופן, אא"כ את משגיחה על החליבה או חולבת בעצמך.
שמן - בעיקרון מותר, אך יש לברר אם אינן חומרים אסורים מהחי בתוך השמן.
דגים טריים שאינם חתוכים ולא עברו עיבוד מותר לקנות, אם את מזהה את הסוג של הדג ויודעת שהוא כשר.
טוסטר לא כשר- מנקים היטב מפעילים על החום הגבוה ביותר למשך כחצי שעה ואז הטוסטר כבר כשר