כשרו''ת בחו''ל-נזכרתי ברגע האחרון....

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 24/05/07 22:12 ז בסיון התשסז

שאלה

שלום לרב,

אני נוסעת לחופשה קצרה בטורקיה (איסטנבול), את רוב האוכל אני לוקחת מהארץ אבל יש לי שתי שאלות קטנות:

1. האם ניתן לקנות לחם בחו"ל

2. האם מותר לשתות חלב- בהנחה כמובן שאין לי בעיה עם חלב / אבקת חלב נוכרי.

עד היום בכל טיוליי בחו"ל התיעצתי עם בית חב"ד המקומי אולם לא מצאתי שיש חב"ד באיסטנבול וגם נזכרתי קצת מאוחר.

אודה לתשובתך המהירה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

1. מותר לקנות לחם שנאפה ממאפיה ציבורית, אם ידעו שאינו מכיל רכיבים שאינם כשרים כמו שומן מן החי. יש לברר את הדבר בכל מקום עם יהודים מקומיים שומרי מצוות שיש להניח שיהיו מעודכנים בעניין. אם אין יהודים כאלו בנמצא לא אוכלים.ויש מחמירים בפת נכרי בכל מקרה אא"כ יהודי הדליק את התנור במאפיה כשאפו את אותו כיכר
2. אסור לשתות חלב. מה שיש מקילים זה רק באבקת חלב נכרי (כל מה שבארץ כתוב חלב נכרי, הכוונה לאבקת חלב) מהסיבה שאבקת חלב לא הייתה בכלל גזירת חז"ל כי לא היה אז דבר כזה. חלב נכרי נאסר משום החשש שמערבבים חלב של בהמה טמאה עם חלב טהור, ואף שבימינו זה לא שכיח , לכתחילה אנו פוסקים שבטל הטעם לא בטלה תקנה. (חוץ מזה הב וייטמן הרב של תנובה העיר את תשומת לב הציבור לבעיה שלא הייתה בתקופת חז"ל והיא הבעיה של חלב של בהמה טריפה, היום בגלל כל הזריקות והחיסונים חלק גדול מהפרות נחשבות טריפה מבחינה הלכתית וחלבן אסור, לכן בחלב בודאי שאין להקל)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן