כשרות בחו''ל - דחוף

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 16/06/08 13:35 יג בסיון התשסח

שאלה

בס"ד

שלום רב,

אני מעוניינת לנסוע לנופש בחו"ל ביוון או בטורקיה, חיפשתי מלונות רבים בהם יש כשרות אך לצערי נתקלתי בבודדים בהם העלות הייתה מעל ומעבר ליכולתי.

האם אני יכולה ללן במלון לא כשר ומהן האפשרויות מבחינת האוכל במקום כזה?

האם ניתן לאכול דברים מסוימים כמו דגים כשרים, ירקות וכד' או שמא אסור לאכול שם כלום בגלל בעיית הכלים?

אנא סייעו לי במציאת פיתרון שכן איני רוצה להוציא הון תועפות ומצד שני איני רוצה לחטוא...

בתודה מראש,

תשובה

בסד

שלום רב .
אני מהרבנים ....האוסרים בכלל נסיעה לחו"ל לצורך טיול..
לכן לדעתי לא כדאי להכנס לשעת הדחק ולאכול רק אוכל מהארץ או רק ירקות.זה נופש או עינוי?.
לדעתי החטא הוא בראש ובראשונה לצאת מהארץ.אני מודע לכך כי יש המתירים.
אבל למה לדחוק את עצמנו לבעיות כשרות של כלים ושל מראית עין ,כשרות שבת אווירה ועוד..
למה לפרנס מלונות בחו"ל?למה לפרנס אנטישמים ?
למה לא לנפוש בארץ???מדוע לא לפרנס את אחינו יושבי הגבול הצפוני או הדרומי??
[וכי לא למדנו ממעשה המרגלים שמאסו בארץ חמדה ..והעדיפו לנפוש בחו"ל???]

ארץ ישראל נקראת "מתנה טובה"שנתן לנו השם ..וכי אננו מאמנים בכך??אז למה שהשם יתאמץ לשמור לנו את הארץ שלו??אם אנו חלילה ...עוזבים אותה אפילו לזמן..?

בברכת על הארץ ועל המזון.
אני מציע לך לשקול שנית את הנסיעה..