כשרות בחו''ל- דחוף!! בהול!

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 16/07/08 22:32 יג בתמוז התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב!

עוד כמה ימים אני נוסעת לגרמניה לסיור שורשים (אני נוסעת משום כיבוד הורים בלבד) רציתי לברר לגבי הכשרות. הוריי מתכוונים לאכול ארוחות צימחוניות במלון אך אני לוקחת אוכל מהארץ. אבל רציתי לברר מה הדין לגבי מוצרי חלב (חלב וגבינה)? לחם? ריבה? חמאה?

הטיסה ב3 השבועות וצפויות לנו שעות נסיעה רבות, מה הדין לגבי מוזיקה? האם ניתן להקל במוזיקה שקטה?

תודה רבה לכבוד הרב שהקדיש מזמנו.

תשובה

כותבת יקרה!

שאלתך טובה וחשובה. עליך לברר את כשרות המוצרים בכל מקום. כמעט בכל מאכל ישנה בעיה זו או אחרת של כשרות, במיוחד בחו"ל- ואין להקל.
אם המוזיקה תעזור לך מנטלית, אולי יש מקום להקל אבל לא יותר מדי שירים שמחים.

ברכה והצלחה!