כשרות בחברה חילונית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/02/07 12:58 יז בשבט התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי כמה שאלות שהצטברו אצלי ואודה אם תוכל לתת לי תשובות עליהן.

אני לומדת במקום אשר הרוב המוחלט של הסטודנטים הם חילונים, אני יודעת שאין בעיה הלכתית לשתות מכוסות זכוכית, האם הדבר נכון גם אם מדיחים את הכוסות במדיח כלים (שזה אומר שהמים הינם חמים במיוחד)? בעז"ה אני מתכננת לשכור דירה עם חברות (חילוניות) האם עלי לעשות הפרדה בין הכלים שלי לכלים שלהן? או שיש כלים בחומר מסויים שזה בסדר להשתמש ביחד? (בנוסף לכוסות זכוכית)? באופן כללי אני אשמח לקבל מידע בנוגע להלכות כשרות שהן ממש איסור לבין מנהגים שלא חובה להחמיר בהם.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה
א. כיוון שנדיר מאוד שיש משהו לא כשר בכוסות, וכיוון שמדובר בכוסות זכוכית – יש להקל גם בשאלת המדיח.
ב. בוודאי שיש להפריד בין הכלים, בשל העובדה שהכלים שלהן לא כשרים.

קשה לי באתר צנוע זה לכתוב את כל דיני הכשרות. כדאי שיהיה לך רב שאת יכולה לשאול אותו דברים וכך לאט לאט ללמוד.

כל טוב