כשרות אצל אחי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 07/09/09 17:07 יח באלול התשסט

שאלה

שלום לרב

אחי אינו שומר שבת , לאחרונה החליט להכשיר את המטבח שלו ע"פ ההלכה אך סירב לטבול את הכלים .

ידוע לי שיש לו סכינים יעודיים לחלבי ולבשרי וכן קרשי חיתוך נפרדים לחלבי ובשרי , לא ידוע לי כמה הוא מקפיד על "חריף" ועל כיורים נפרדים ואיך הוא מתקן את ה"טעיות" שיש בכל מטבח . האם אפשר לאכול אוכל שהוא בישל במטבח שלו ?

תשובה

שלום

אם הוא הכשיר כראוי, דהיינו ע"י הגעלה וליבון למה שצריך, והבעיה היחידה היא שהכלים אינם טבולים במקווה, מותר לאכול מכליו בנתיים, אך לשכנעו להטבילם.

אם הוא לא הכשיר ע"י ליבון והגעלה כהלכה, אין לאכול אצלו אוכל שבושל או נאפה, וכן אוכל חריף.

כל טוב