כשרות או כיבוד אב ואם והלבנת פנים

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 01/09/08 20:20 א באלול התשסח

שאלה

לרב שלום

קודם כל אני רוצה להודות למערכת הנפלאה של האתר הזה שכל פעם שיש לי איזשהי שאלה או קושי עוזרת ומסבירה הכל

תודה רבה:)

קוראים לי שירה אני בת 13 וחצי לומדת באולפנה חיה בבית דתי

יש לי חברות רבות חילוניות וכך גם אבי (הורי גרושים מאז שאני בת 5)

ויש לי בעיה גדולה

כל הכלים אצל אבי אינם כשרים וכשאני באה אליו (לעיתים דיי רחוקות..) אני אוכלת מכלי פלסטיק או משתדלת לאכול ישר מהקופסא וכ'...

אבל הוא והחבר שלו (הומוסקסואלים) מאוד אוהבים לבשל

וכאן יש לי בחירה או לשמור את כל חוקי הכשרות ולהגיד 'מצטערת אבא אבל אני לא יכולה לאכול את זה למרות כל ההשקעה שלך' או לוותר על זה ופשוט לאכול בכלים הלא כשרים (לא בשר וכאלה אבל עדיין...)

יש לי עוד חברה שאצלה בבית לא מופרד אבל אוכלים הכל כשר

אז מה אני אמורה להקשיב לה ש'במחבת הזאת מטגנים רק חביתות' או 'בקערה הזאת אוכלים רק פופקורן'

אגב מה דינים של אפיה\חימום בתוך נייר כסף נגיד במיקרוגל או בתנור?

אז אני אסכם את השאלות שלי בקיצור:

מה חשוב יותר כיבוד הורים או אכילה בכלים כשרים?

ואיך אני מסבירה לחברה שלי שאני פשוט לא יכולה לאכול אצלה למרות כל מה שהיא אומרת?

ומה עם בתים שאני רואה שהכל מופרד (אפילו סכו"ם במגירות נפרדות!!) ובכל זאת אני לא כ"כ מכיר4ה את האדם?

תודה על התשובה ועל העזרה באופםן כללי

שירה

(עוד משהו: מצטערת שיש לי כל-כך הרבה שאלות בזמן האחרון פשוט אין לי אף אחד אחר שיענה לי עליהם)

תשובה

שלום
לפי הכתובים מדובר בנערה נבונה ולכן צצות בראשך שאלות רבות.
באופן כללי, אם מדובר בבית שאין מקפידים בו על כשרות, אין אוכלים למרות שהדבר פוגע בכבוד ההורים, אפשר לקנות לך סיר וסכו"ם נפרדים ולבשל בו רק חלבי או פרווה וכו', הדבר צריך להעשות בפנייך.
אפשר לחמם בתנור ע"י סגירה הרמטית של נייר כסף.
ברכה והצלחה