כרטיס אדי

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 19/01/09 13:15 כג בטבת התשסט

שאלה

כבוד הרב, שלום.

לאחרונה נתקלתי באפשרויות לחתום על כרטיס אדי.

אני אשמח לדעת מה העניין בכרטיס אדי, ולמה ישנה מחלוקת אם לחתום על הכרטיס הזה.

לי אישית זה נראה חשוב לתרום איברים.

תודה רבה,

נועה

תשובה

מדובר על מצווה חשובה. המתנגדים לחתימה הם בדרך כלל אילו שחוששים מכל דבר חדש, וגם חוששים שישתמשו באברים גם מעבר לתרומה הנדרשת. לגבי לב ושאר אברים שיש לקחת מאדם שליבו פועם יש באמת מחלוקת הלכתית רצינית לגבי רגע המוות.
הרבנות הראשית אמרה את דברה כבר בעבר שמות גזע המחוח הוא המוות ההלכתי ולכן מותר לתרום הכל.
בכל מקרה לא משתמשים אוטומטית באברים של מי שחתום על הכרטיס בלי לשאות את משפחתו. אך החתימה על הכרטיס מהווה גילוי דעת חשוב למשפחה.