כרובית

חדשות כיפה רבני בית הלל 04/12/12 17:46 כ בכסלו התשעג

שאלה

שלום!

ברצוני לשאול לגבי כרובית.

כאשר אני מתארח אצל הורי (דתיים)

הם שמים במרק כרובית(כרובית רגילה מהשדה{לא של "בודק"/"סנפורסט" וכדו'...}) עד היום פשוט לא הייתי אוכל אותה וזה לא היה מעלה שאלות{אנחנו ביחסים מאוד טובים עם הורי}רציתי לשאול עד כמה אפשר להקל בנושא?האם יש בעיה לאכול את המרק בכלל?האם ישנה שיטה על פייה אפשר להקל ולאכול את הכרובית?(כמובן שהכל נעשה בטוב טעם ואין ברצוננו להרבות מחלוקות...)

תשובה

שלום וברכה,

ראשית כל, אם יש אפשרות לדבר עם הוריך בצורה שאיננה פוגעת ואיננה עוברת על הלכות כיבוד אב ואם, טוב לשוחח איתם בעניין בדיקת פירות וירקות, או קניית מוצרים כאלו שעברו השגחה.

אמנם, לא תמיד הדבר אפשרי, וודאי שאין להסתכן בפגיעה בכבוד ההורים אם לדעתך העלאת הנושא תפגע ברגשותיהם. במקרה כזה, מאחר והם שמים את הכרובית במרק, ואני מניח שהכרובית מתבשלת עם המרק, יש להניח כי גם אם היו שם חרקים הם כבר נימוחו מפאת החום ונתערבו בכל המרק, ומן הסתם הם כבר התבטלו ברוב של המרק הכשר שבסיר.

כל טוב,
יוני רוזנצוויג.

(התשובה ניתנה מהרב יוני רוזנצוויג)

רבני בית הלל משיבים על שאלות גם בפייסבוק - כנסו עכשיו - http://www.facebook.com/B.Hillel?filter=2