כספי מעשר

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 24/11/11 14:11 כז בחשון התשעב

שאלה

שלום, רציתי לדעת האם מעשרים מיד מתוך הסכום שקיבלתי במשכורת או שאפשר קודם לשלם שכ"ד ואח"כ ממה שנשאר לעשר?

תודה

תשובה

שלום
יש להפריש מעשר מכל הנטו, ומה שאדם משלם לשכ"ד, משכנתא וארנונא נחשב כבר כחלק מההוצאות השוטפות שלו, שאין מפחיתים אותם מהמשכורת.

אפשר להוריד את עלות הנסיעות לעבודה מן המשכורת ומהשאר להפריש מעשר, משום שלולי הצורך להגיע לעבודה לא היה נוסע לשם. אולם קניית האוכל בשעת העבודה אינה נחשבת הוצאות עבודה, הואיל ובכל מקרה היה צריך לאכול.

ולהרחבה ומקור התשובה עיינו בספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א באתר ישיבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=7238
בברכה אייל משה